.world-birds-heading{padding:32px 0 22px}.world-birds-heading h1{font-size:clamp(30px,4vw,54px);letter-spacing:-.04em;margin:14px 0;color:#eef3e7}.world-birds-heading p{color:#b5ce70;font-weight:600}.world-birds-heading small,.world-birds-source{color:#a7b4a2;line-height:1.7}.world-birds-filters{display:grid;grid-template-columns:1fr 1fr 1fr 1.5fr auto;gap:12px;padding:22px 0;margin-bottom:22px;border-top:1px solid #2a3629;border-bottom:1px solid #2a3629;align-items:end}.world-birds-filters label{font-size:12px;font-weight:600;color:#c2cebb;min-width:0}.world-birds-filters select,.world-birds-filters input{display:block;width:100%;min-width:0;box-sizing:border-box;background:#142017;border:1px solid #364730;border-radius:6px;color:#edf2e7;padding:12px 10px;margin-top:8px;font:inherit;min-height:44px}.world-birds-filters button{background:#b5ce70;color:#14200c;border:0;border-radius:6px;padding:13px 20px;font-weight:700;cursor:pointer;min-height:44px}.world-bird-card .species-index-image{aspect-ratio:3/2}.world-bird-card img{width:100%;height:100%;object-fit:cover}.world-bird-english{font-size:12px;color:#9faa9b;margin:7px 0}.world-birds-source{margin-top:32px;font-size:12px}.world-birds-source a{color:#b5ce70}.world-birds-empty{grid-column:1/-1;border:1px solid #33432e;padding:28px;line-height:1.7}@media(max-width:900px){.world-birds-filters{grid-template-columns:1fr 1fr}.world-birds-search{grid-column:1/-1}.world-birds-filters button{grid-column:1/-1}}@media(max-width:480px){.world-birds-shell .species-index-grid{grid-template-columns:repeat(2,minmax(0,1fr));gap:14px}.world-bird-card h2{font-size:15px}.world-bird-card em{font-size:11px}}
.world-birds-exotic{margin-top:40px;padding-top:24px;border-top:1px solid #485a3d}.world-birds-exotic>h2{font-size:21px;color:#d7dcca}.world-birds-exotic>p{color:#a7b4a2;font-size:13px;line-height:1.7;margin-bottom:24px}.world-birds-escapee>h2{color:#eea05c}
